Welkom bij Dental Clinic Hagens

Wij hebben een vestiging in Amstelveen, Nederland en een tweede vestiging op Aruba.
Klik op de praktijk van uw voorkeur en u wordt automatisch doorgeleid naar de juiste website

Angst tandarts

Angst voor de tandarts is een veel voorkomend probleem. Bij 4% van de mensen is er zelfs sprake van een tandartsfobie. Mensen met angst voor de tandarts gaan vaak helemaal niet meer naar de tandarts. Het vermijden van de tandarts leidt tot gebitsproblemen, waarna de drempel om daar iets aan te laten doen nog hoger wordt.
Het is dus belangrijk om toch een tandartsafspraak te maken en uw gebit niet te verwaarlozen.


U kunt bij ons terecht wanneer u:

 • Angst heeft voor pijn tijdens de behandeling
 • Bang bent om de controle te verliezen tijdens de behandeling
 • Uw gebit verwaarloosd heeft door uw tandartsfobie
 • Extreem opziet tegen de tandarts behandeling


Wij zullen er alles aan doen om uw bezoek aan de tandarts zo ontspannen en prettig mogelijk voor u te maken. Dental Clinic Hagens heeft ruime ervaring met het behandelen van angstpatiënten.


Wij besteden extra tijd voor de juiste communicatie en begeleiding. Wij zijn ervan overtuigd dat goede communicatie en een vertrouwensband op bouwen angstklachten voor een groot deel kunnen wegnemen.


Tijdens onze 1e afspraak, ook wel intake gesprek genoemd, zullen wij eerst ingaan op de aard en de reden van uw angst. De tandarts zal alles stap voor stap met u bespreken en zal samen met u een behandelplan opstellen. Wij reserveren extra tijd om u zo goed mogelijk te begeleiden.


Er zijn geen extra kosten voor angstpatiënten

Enkele tips voor angst patiënten:

 • Angst delen met bekenden
  Deel uw angst met iemand en vraag of deze persoon met u meegaat naar uw tandartsafspraak. Deze persoon kan u steunen en erop toezien dat u daadwerkelijk naar uw afspraak gaat.

 • Angst delen met de tandarts
  Vertel bij het maken van de afspraak al dat u angstig bent voor de tandarts. Zo kan de assistente hier alvast rekening mee houden bij het maken van uw intake afspraak. Dit kan overigens zowel via de mail als telefonisch. Vertel uw tandarts ook over uw angst. Hoe meer u vertelt, des te beter wij u kunnen helpen.

 • Ademhalingsoefeningen
  Probeer tijdens de behandeling ademhalingsoefeningen te doen of bijvoorbeeld tot 500 te tellen. Dit zal u helpen uw aandacht af te leiden van de angst.

Mocht u interesse hebben en een afspraak met ons willen maken? Wij heten u van harte welkom bij ons in de praktijk. Wij nemen nog nieuwe patiënten aan.