Welkom bij Dental Clinic Hagens

Wij hebben een vestiging in Amstelveen, Nederland en een tweede vestiging op Aruba.
Klik op de praktijk van uw voorkeur en u wordt automatisch doorgeleid naar de juiste website

Preventie

Een goede mondhygiëniste mag natuurlijk niet ontbreken bij ons in de praktijk. Een mondhygiëniste is een paramedicus, werkzaam binnen de tandheelkundige gezondheidszorg. De taken en werkzaamheden van de mondhygiëniste zijn vooral gericht op het voorkomen en behandelen van ontstekingen van het tandvlees en het kaakbot.


Een mondhygiëniste reinigt uw gebit door tandsteen en tandplaque te verwijderen. Tandaanslag van bijvoorbeeld thee, koffie, sigarettenrook, rode wijn en kruidengebruik worden ook verwijderd. De mondhygiëniste geeft ook instructies om zo uw eigen mondhygiëne te verbeteren.
Wanneer u kronen, facings, bruggen en/of implantaten heeft is uw mondhygiëne uiterst belangrijk. De mondhygiëniste is namelijk niet alleen belangrijk om gaatjes en tandvleesproblemen tegen te gaan, maar ook voor de levensduur van de kronen, facings, bruggen en/of implantaten. Tandplak, tandsteen en tandvleesproblemen kunnen dit verkorten.

Kinderen en preventie
Misschien heeft u de berichten gezien in de krant, of heeft u het gehoord op het nieuws; de mondgezondheid van kinderen gaat sterk achteruit de laatste jaren.

Het is onze missie om dit te voorkomen. Daarom beginnen wij bij Dental Clinic Hagens zo vroeg mogelijk met preventie, voorlichting en bijsturing waar nodig. Voorkomen is ten alle tijden beter dan genezen.

Wij zijn van mening dat wanneer kinderen op jonge leeftijd leren hoe ze hun gebit het beste kunnen verzorgen, de kans groter is dat ze ook hun blijvende gebit goed verzorgen.

Natuurlijk is elk kind anders en hier houden wij zeker rekening mee. Voor ieder kind maken wij een persoonlijk behandeltraject om tandbederf tegen te gaan.

Ook is het voor kinderen mogelijk om hun poetsdiploma te halen.