Welkom bij Dental Clinic Hagens

Wij hebben een vestiging in Amstelveen, Nederland en een tweede vestiging op Aruba.
Klik op de praktijk van uw voorkeur en u wordt automatisch doorgeleid naar de juiste website

Facings

Een facing is een dun laagje materiaal dat over de tand heengaat, in elk gewenste kleur. Facings worden toegepast om de stand, kleur en/of vorm van uw tanden aan te passen.

Een facing wordt meestal gemaakt om het gebit op te knappen. Zo kan de tandarts een spleetje tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Ook nemen sommige mensen facings omdat ze de perfecte Hollywood Smile willen creeren. Er zijn verschillende materialen waarvan een facing gemaakt kan worden.


Porselein facing

Een porseleinen facing is een dun schildje wat op uw tand wordt geplakt. Een porseleinen facing wordt het meeste gebruikt bij het wijzigen van de vorm van uw tanden.
Porselein is hoogwaardig materiaal om facings mee te maken. De facings worden op maat gemaakt op een uitgegoten model. Daardoor passen ze perfect om uw tanden.
Samen met u kijken we naar de gewenste kleur en de vorm van de facings. Zo kunnen we hele natuurlijk ogende facings maken tot de perfecte Hollywood Smile.


Non-prep facing

Non-prep facings zijn porseleinen facings zonder aan uw tanden te slijpen. We hebben een techniek waarmee de facings heel dun maar ook heel sterk gemaakt worden.
De facings worden op maat gemaakt op een uitgegoten model. Daardoor passen ze perfect om uw tanden.

Voor de Non-prep facing worden er 2 afspraken ingepland. Bij de eerste afspraak zal er een afdruk gemaakt worden van uw gebit.
Bij de tweede afspraak zal uw non-prep facing geplaatst worden.


Composiet facing

Het materiaal van een composiet facing is vrijwel hetzelfde als dat van een vulling. Een witte vulling om gaatjes op te vullen is namelijk gemaakt van composiet. Composiet is eigenlijk een soort kunsthars opgevuld met enkele andere stoffen.

Voor het maken van een composiet facing is één bezoek voldoende. Samen met de tandarts kiest u de kleur uit die het best bij uw gebit past. Het composiet wordt – in de mond – op uw tanden geplaatst en gemodelleerd.

Voordeel van composiet: Niet duur, vaak maar 1 afspraak nodig en ze zijn gemakkelijk aan te passen.

Nadeel van composiet: Minder duurzaam en verkleurt na verloop van tijd facings i kleur op kunnen nemen van bijvoorbeeld koffie of sterk gekleurd eten. Daarnaast kunnen er sneller stukjes afbreken dan bij bijvoorbeeld porseleinen facings.

De natuurlijke glans van glazuur wordt alleen bereikt met porseleinen facings. Houdt daarom rekening met meer onderhoud aan uw composiet facings en dat deze facings op den duur wel vervangen moeten worden (gemiddeld na 5 jaar maar dit verschilt per persoon).