Welkom bij Dental Clinic Hagens

Wij hebben een vestiging in Amstelveen, Nederland en een tweede vestiging op Aruba.
Klik op de praktijk van uw voorkeur en u wordt automatisch doorgeleid naar de juiste website

Kronen

Soms is een kies zodanig verzwakt dat een kroon noodzakelijk is om de tand te beschermen zodat deze zolang mogelijk kan blijven bestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wortelkanaalbehandeling of een afgebroken kies of een hele grote vulling. In sommige gevallen zijn de wanden van de kies zodanig zwak dat de tandarts u een kroon adviseert.

Een kroon wordt geplaatst over een tand of kies. Het element wordt hiervoor wel beslepen, met als voorwaarde dat de wortel gezond is.


Conventionele brug

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden/kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Pijlers zijn afgeslepen tanden/kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand/kies.
De pijlers worden bekroond en tussen de kronen bevindt zich een kunsttand, ook wel een dummy genoemd. Deze heeft als doel om het gat van de verloren tand/kies op te vullen.


Plak-brug

Een verloren gegaan tand wordt vervangen door een dummy aan de naburige tanden te plakken. De aangrenzende elementen worden hierbij minimaal beslepen.

Een plak-brug kan door verschillende materialen gemaakt worden, composiet of porselein met eventueel een metalen onderstructuur.
Een plak-brug van composiet kan binnen 1 afspraak gemaakt worden want wordt aan de stoel gemaakt.
Een plak-brug van porselein is kleur- en slijtvast en wordt door onze tandtechnieker gemaakt. Hiervoor moeten afdrukken worden gemaakt zodat onze tandtechnieker de plak-brug op maat kan maken.